La Vinyeta

La Vinyeta is in 2002 opgericht door vrienden Josep Serra en Marta Pedra. Ze produceren wijnen in Empordà (Noord-Oost Catalonië) en in Conca de Barberà, meer naar het zuiden. De eerste aankoop destijds was een wijngaard beplant met oude wijnstokken Carignan en Grenache (tussen de 55 en 80 jaar oud) in Empordà, in die tijd een van de minder sexy wijnstreken van Catalonië. Maar mede door de inspanningen van La Vinyeta staat deze streek momenteel volledig op de kaart.

Het wijnbedrijf bezit momenteel 30 hectare wijngaarden en oude olijfgaarden en houdt zich bezig met Producción Integral, een milieu-vriendelijke bedrijfspraktijk waarbij de landbouwgewassen zoveel mogelijk worden geïntegreerd in het landschap. Josep en Marta werken dan ook volledig biologisch. De wijnen zijn  jaarlijks wisselende blends van Franse en Spaanse druivensoorten, altijd vol karakter, waarbij het experiment niet wordt geschuwd. Het talent en de technische vaardigheid van Josep en Marta zijn duidelijk als je hun wijnen proeft: zuiver, expressief, intens en altijd heerlijk.

  • Land
  • Spanje
  • Regio
  • Catalonië
  • Wijnstijl
  • Speelse, zuivere wijnen, geïntegreerde landbouw, modern
  • Druivensoorten
  • Macabeo, Parellada, Malvasia, Monastrell, Trepat, Cariñena, Garnatxa Negra, Cabernet Sauvignon, Merlot
  • Productiemethode
  • Biologisch, geïntegreerde landbouw, laag sulfiet