Over ons

De winkel

The Wine Spot is door Filipe en Paulo in 2012 begonnen in een kleine anti-kraak winkel aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam. Dit tijdelijke onderkomen werd al snel ingeruild voor een grotere, vaste plek op de huidige locatie aan de Admiraal de Ruijterweg 43.

Filipe Oliveira Rodrigues

Ik ben de horeca ingerold tijdens mijn studie aan de UVA. Na alle mogelijke functies uitgevoerd te hebben (van afwasser tot chef) besloot ik in 2007 een eigen restaurant te starten. Tijdens dit vijf jaar durende avontuur ben ik gestoken door ’the wine bug’. In eerste instantie vooral gericht op feitenkennis, begon ik later met collega’s proeverijen af te lopen. Toen ik stopte met mijn restaurant in 2012, was een eigen wijnwinkel met gelijkgestemde Paulo dan ook een logische stap. De winkel heeft een breed assortiment Europese wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Daar letten we altijd scherp op. De selectie is streng en we luisteren goed naar de feedback van onze klanten. We zijn constant op zoek naar energieke, zuivere wijnen die iets hebben wat andere wijnen niet hebben: originaliteit. Daarbij mogen wijnen typisch zijn voor een bepaalde druif of plek of juist heel erg eigenwijs. Dat maakt me niet uit. Als ze er maar uit springen. Qua stijl ben ik persoonlijk een voorstander van elegantie boven kracht; frisheid en balans boven concentratie.

Paulo de Almeida

Door toeval in de wijn terecht gekomen?

In 1993 heb ik São Paulo omgeruild voor Amsterdam. Brazilië produceert wel wijn maar het zit niet echt in de cultuur down there, dus met de paplepel krijg je het niet binnen. Vers gearriveerd uit Brazilië ben ik het horeca leven van Amsterdam ingedoken, om 18 jaar later dat leven weer in te ruilen voor de wijn. Bijna 20 jaar lang heb ik met veel plezier in verschillende restaurants gewerkt. Geen sterrenrestaurants maar keukens waar vlam en passie uit de pan spatten en waar ik veel kennis over wijn & spijs-combinaties in de praktijk op heb kunnen doen. Uiteindelijk bij Filipe’s restaurant ‘In de Baars’ terecht gekomen, waar we in 5 jaar veel hebben uitgeprobeerd met Portugese wijnen en de Mediterrane keuken. Daar heeft de liefde voor Portugese wijnen meer vorm gekregen. Nu een unique selling point bij The Wine Spot. Met The Wine Spot hebben we een mooie, sfeervolle winkel neergezet, waar mensen graag komen. We proberen daarin altijd goede service en gastheerschap te bieden, zoals we eigenlijk niet anders dan gewend waren in de horeca.

Filipe Rodrigues en Paulo de Almeida the wine spot