Proefpakket Italië 6 flessen

Cuvee 28 Brut – Rotari

Mousserende wijn uit Trentino, gemaakt van 90% Chardonnay en 10% Pinot Noir: elegant, intens en complex. Droog maar toch mooi vol en rijp. Heerlijk als aperitief of een classy begeleider van bijv. visgerechten of kalfsvlees.

Falanghina del Sannio DOP – Azienda Agricola Fontanavecchia

Prachtige Falanghina uit Campania. Een rijke en krachtige wijn, maar tegelijk subtiel en complex met aroma’s van appel, bloemen (jasmijn), verse kruiden en noten. In de mond heerlijk rijp fruit, fijne mineraliteit, prachtig gebalanceerde zuren en een meest subtiel bittertje in de afdronk. Fijne lengte! Een veelzijdige witte wijn om zo te drinken maar ook bij sushi, tartaar van zeebaars, schaal- en schelpdieren, spaghetti alle vongole, geitenkaas.

Mare Antico 2019 – Decugnano dei Barbi

Prachtige wijn uit Umbria gemaakt van Chardonnay, Grechetto, Procanico en Vermentino. Vol smaak met subtiele fruit tonen (grapefruit, appel, perzik), aroma’s van bloemen en een ziltig-kruidige toets. Een heel eigen karakter met een frisse afdronk.

Bacchus 2020 Rosso Piceno – Ciù Ciù

Biologisch pittig rood uit de Marche! Deze Ciù Ciù Bacchus is een blend uit de Marche van Montepulciano en Sangiovese druiven. De wijn is jong, fris, stevig en zacht. Mooie fruitexpressie, met tonen van bosvruchten, wat kruidigheid en een goede body. Alle Ciù Ciù wijnen zijn gemaakt van biologische druiven en vegan.

Colle Maggio Montepulciano D’Abruzzo 2018 – Torre Zambra

Mooie, intense robijnrode kleur. Boeiende neus met kleine bosvruchten, hints van tabak, koffie en cacao. In de mond complex met een intense maar elegante smaak, veel mondvullend rijp fruit, gedoseerd hout, sappige rijpe tannines, subtiel rokerig. Goede lengte en veel drinkplezier.

Barbera Langhe 2019 – Luigi Einaudi

Robijnrode wijn met donkere schakering en aroma’s van rood fruit, kersen, bosfruit en cederhout. De combinatie van complexiteit en kracht geven een goede impressie van wat komen zal. De smaak is vol en geconcentreerd, levendige fruittonen in de mond met rood en donker fruit, zoethout, wat aardse tonen. Met zijn jonge tannines en prachtige gemarkeerde zuren, heeft deze Barbera van Luigi Einaudi uit Piemonte een mooi bewaarpotentieel. Maar het is zeker geen straf om hem nu te drinken bij een mooie steak, spaghetti ragù, of met harde kazen.