Ciù Ciù is opgericht in 1970 door Natalino Bartolomei en Anna Maria Lobbi in het middeleeuwse stadje Offida in de Le Marche regio. Vandaag de dag is het beheer van het land- en wijngoed in handen van de zonen Massimiliano en Walter. De naam spreek je uit als “Tsjoe Tsjoe” wat “Drink Drink ” betekent. Ciù Ciù is gelegen in het centrum van de wijnstreek Offida en heeft ongeveer 150 hectare land en 4000 olijfbomen in bezit. Alle wijnbouw en olijventeelt is sinds 1996 biologisch gecertificeerd: er wordt derhalve geen gebruik gemaakt van kunstmest, pesticiden, herbiciden en fungiciden. Ook wordt er bijna uitsluitend gekozen voor autochtone druivenrassen, waarvan de opbrengsten laag worden gehouden.
Ciù Ciù is een belangrijke promoter van kleinere, minder bekende gebieden in Italië, zoals Rosso Piceno en Falerio. De wijngaarden zijn aangeplant op heuvels variërend van 300- 700 meter boven zeeniveau, op een ondergrond van klei. Er wordt voornamelijk handmatig geoogst; de wijnen wordt licht gefilterd maar niet geklaard en de sulfiet-waarden worden laag gehouden – wat indrukwekkend is op deze schaal. Alle wijnen zijn vegan gecertificeerd.
- Land
- Italië
- Regio
- Le Marche
- Wijnstijl
- Elegant, fruitig, vol, aromatisch
- Druivensoorten
- Pecorino, Trebbiano, Passerina, Sangiovese, Montepulciano
- Productiemethode
- Biologisch, vegan